Activiteiten in de zomermaanden

Activiteiten in de zomermaanden

De vakantietijd is altijd een rustige periode voor het B-team. Toch hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden. Op 7 september was er het NatuurLab voor de kinderen. Een enthousiaste groep kinderen en begeleiding heeft weer verder kennisgemaakt met de natuur. Het NatuurLab wordt nu 4 keer per jaar georganiseerd. Op zaterdag 2 november is de volgende activiteit.

Piet van Son heeft in de Natuurtuin op Nieuwkerk weer zijn jaarlijkse nachtvlinderavond gehouden. Op de "stroop" waren veel vlinders te vinden, maar op het laken, in het licht, viel het tegen. De opkomst was echter uitstekend, zowel veel volwassenen als kinderen.

En dan de Najaarsactie van Groener Goirle op 21 september. Na veel werk achter de schermen was er dan eindelijk de "uitdeeldag". Dit jaar was het mogelijk om een voederhuisje en een struik te bestellen via de website van het B- team. Na de eerste aankondiging, in juli in het Goirles Belang, stroomden de aanmeldingen binnen. Dus begon het computerwerk om alles goed op papier te krijgen. Daarnaast was er natuurlijk ook het contact met de leveranciers en de gemeente. In augustus was het rustig met de aanmeldingen, vanwege de vakantie. Na weer enkele aankondigingen in het Goirles Belang stroomden de aanmeldingen weer binnen. Ook via de facebook pagina van verpleeghuis Elisabeth werd onze actie door Monique gepromoot.

Op 15 september, de laatste dag van aanmelding, stond de teller op 230 voederhuisjes en struiken. De betekende hard werken bij Elisabeth om de voederhuisjes op 21 september klaar te krijgen. Op 20 september konden de struiken worden opgehaald bij de leverancier. Gelukkig heeft Piet een aanhanger, maar er moest door de grote hoeveelheid toch 2 x worden gereden om alles in Goirle te krijgen. Omdat het deze zomer niet zo droog was als vorig jaar, kon Anneke van de Naturentuin op Nieuwkerk meer dan 300 plantjes leveren. Deze plantjes zijn ook allemaal uitgedeeld.

De werkgroep Groener Goirle hoopt dat ze weer veel mensen bewust hebben gemaakt van het belang van biodiversiteit in de tuin. Op het eerste blad staan enkele opmerkingen die we van de burgers terug hoorde, daarmee lijken onze acties goed aan te slaan!