B-Team werkt mee aan Rijke Schooldag op de Kameleon

B-Team werkt mee aan Rijke Schooldag op de Kameleon

Met een groep enthousiaste begeleiders draaien we dit voorjaar 4 maandagen in het project Rijke Schooldag van basisschool de Kameleon. De bedoeling van dit programma is om kinderen na schooltijd in aanraking te brengen met sport, cultuur en dus ook met de natuur. Er hebben zich 16 kinderen uit groep 3, 4 en 5 aangemeld. We willen ze in het project vooral verwondering voor de natuur meegeven.

De eerste middag stond in het teken van bodemleven. Hiervoor hadden we verschillende emmers meegenomen met aarde van verschillende herkomst: uit de tuin, uit een natuurgebied, uit een maisakker, uit een plantsoen aan de Hoogstraat. De kinderen gingen vervolgens vol enthousiasme op zoek naar kleine kriebelbeestjes in de bodem. Voor sommigen was dit de eerste kennismaking met regenwormen en pissebedden. Gelukkig bleken deze diertjes helemaal zo eng niet. Toen de regenwormen een week in de klas mochten blijven, zagen we ook wat regenwormen de hele dag doen: gangen graven en blaadjes de bodem in trekken. Zo zorgen ze voor lucht en organisch materiaal in de bodem.

De tweede middag zou een dinosaurus op bezoek komen. Deze dinosaurus bleek veren te hebben, en deed ‘tok-tok’. Sommige grote kinderen vonden het toch spannend om Jip de kip (want zo heette ze) te aaien, maar uiteindelijk was het voor iedereen een prettige kennismaking, hopelijk ook voor de kip. Met een dierengeluidenquiz en een dieren-renspel hebben we de middag goed doorgebracht.

De komende weken gaan we nog aan de slag met waterdieren en met een herbarium. Hopelijk geven we deze kinderen een mooie natuurbeleving mee.