Basis Vogelcursus

Basis Vogelcursus
Putter - foto: Victor Retel Helmrich

Het Biodiversiteitsteam Goirle geeft komend voorjaar weer een Vogelcursus.

ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR

Bent u geïnteresseerd in vogels en zou u graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet. Dan is deze vogelcursus iets voor u.

De cursus richt zich op beginnende vogelaars, mensen die geïnteresseerd zijn in vogels, graag naar vogels kijken en er graag meer van willen weten, maar ook voor mensen die al wat langer naar vogels kijken heeft deze cursus genoeg te bieden.

In de cursus wordt aandacht besteed aan vogels die u in uw omgeving, in uw tuin, tijdens een wandeling in bos of veld, kunt tegenkomen. In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels zoals: - zang, - uiterlijke kenmerken, - hun voorkomen.

De cursus bestaat uit 5 theorielessen op maandagavond en 5 excursies op zaterdagochtend. We starten op 22 januari 2024.

Locatie, data en tijden

De cursus wordt gegeven bij het Molenpark, Nieuwe Rielseweg 39a te Goirle. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers. Docent van deze cursus is Victor Retel Helmrich, vogeldeskundige.

De theorielessen zijn van 19.30 – 22.00 uur op 22/1 - 5/2 - 19/2 - 4/3 - 18/3
De excursies zijn van 9.00 – 12.00 uur op 27/1 - 10/2 - 24/2 - 9/3 - 23/3

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 75,00. Aanmelden zo spoedig mogelijk, er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Mail naar contact@biodiversiteitgoirle.nl, daarna ontvangt u verdere informatie.

Graag tot ziens op 22 januari!