Het verloop van de drie ontheemde kerkuiltjes

Het verloop van de drie ontheemde kerkuiltjes

Maakt de uilenwerkgroep doorgaans rustige maanden mee in de zomerperiode, is het dit jaar toch anders gesteld.

Als u het Goirles Belang van enige weken terug gelezen heeft, heeft u ongetwijfeld kennis genomen van het artikel waarin verwoord werd dat er in de St. Jan kerk in Goirle een dode kerkuil was aangetroffen, in de biechtstoel notabene!

Dit zou desastreus geweest zijn voor de drie jonge uilskuikens die in de broedkast in afwachting waren van de aanlevering van muizen, die echter niet meer kwamen. De 3 weesuiltjes werden daarop met gezwinde spoed naar de vogelopvang in Someren gebracht. Daar groeien ze nu op en worden voorbereid om terug in het wild verder te leven.

Pas als ze hiertoe klaargestoomd zijn, krijgen we drie uiltjes terug. In afwachting hiervan hebben we inmiddels drie nestkasten op verschillende locaties binnen de gemeente op orde gebracht. Als het zover is worden de uiltjes 2 dagen vastgehouden in de kast zodat ze kunnen wennen aan de kast en de omgevingsgeluiden. Dan wordt de kast opengezet, kunnen ze de vrijheid in en moeten zelfstandig muizen gaan vangen. We hopen uiteraard dat ze dit ook gaan doen en wel in de directe omgeving van de nestkast zodat ze daar ook blijven. Een spannend avontuur met nog ongewisse afloop.

Hans van der Schoot