Hoe staan wij Goirlenaren en Rielenaren tegenover onze Natuur?

Hoe staan wij Goirlenaren en Rielenaren tegenover onze Natuur?

Op maandag 17 september 2018 verzorgt het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel met de Bibliotheek Goirle een interessante avond rondom het onderwerp Natuur & Filosofie. Twee zaken die je misschien niet meteen bij elkaar zou plaatsen. Echter de geschiedenis bewijst dat Natuur & Filosofie zeer met elkaar zijn verbonden.

Interessant wordt het als we ons hierover vragen stellen. Wat vertelt ons het verleden? Wat zien we in het heden? En wat verwachten we van de toekomst? Vragen die niet even op een avond kunnen worden beantwoord. Maar vragen die een begin kunnen zijn voor verdere uitdieping.

Peer Elshout is uitgenodigd door het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel om een lezing te geven over natuur & filosofie. Vier filosofen passeren de revue, waaronder de hedendaagse denkers Bruno Latour en Timothy Morton, die zich meer of minder nadrukkelijk uitspreken over mens en natuur. Daarna maken we een koppeling met U en onze gemeente met vragen zoals: zien we de koppeling Natuur&Filosofie terug in het doen en denken in Goirle en Riel?; hoe beleef jij natuur?; welke filosoof past bij jouw zienswijze?

Jij als inwoner bent hierbij uiteraard belangrijk. Het wordt een interactieve avond, waarin je kennis opdoet en ook mee praat.

Know-how is niet belangrijk, interesse wel. Benieuwd welke vraagstukken dit oplevert en wat voor gesprekken hierdoor op gang komen? Kom dan vooral langs, praat mee en verrijk jezelf.

Opgeven via Goirle@bibliotheekmb.nl (i.v.m. maximaal aantal plaatsen).

We starten om 20.00 u. De avond wordt gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage voor wat het u waard is, wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.