Naturentuin, dromen en doen

Naturentuin, dromen en doen

In de Naturentuin is naturen een werkwoord. Bezig zijn in de natuur met hoofd, hart en handen. Het begon met een droom plus een weiland en braakliggend terrein aan een bosrand op landgoed Nieuwkerk. In 10 jaar werd het een ecologische belevingstuin met een rijkdom aan kleuren, vormen, geuren, geluiden. Het doel is mensen te inspireren en toe te rusten voor een eigen naturentuin, groot of klein. Verbinding staat er centraal, met jezelf, de natuur en elkaar. Sinds de start kwamen duizenden vanuit het hele land om te genieten, ieder op eigen manier. Alleen, met een groep of tijdens een activiteit.

Begin juni hebben we dit jubileum gevierd. In het Goirles Belang heeft een mooi stuk gestaan met wat achtergronden. En er was een feestelijke zonnige middag met de steunpilaren van de tuin. Vrijwilligers die meewerken of gewerkt hebben en tuinvrienden die steunen met een abonnement. Er is ook een boek uitgebracht om te vieren en te gedenken dat we dit samen gerealiseerd hebben.
In Naturentuin, dromen en doen ligt de nadruk op de natuur in de tuin, het natuurlijke proces en aspecten die daar aan bijdragen. Om te laten zien dat wat begint met een droom, gevoed wordt met vertrouwen en veel energie, kan uitgroeien tot iets heel moois.

De foto’s van Harry op den Camp en gedichten van Ad Nouwens geven een eigen interpretatie en zijn de ruggengraat van het boek. De andere foto’s en teksten zijn van Anneke Scholte, initiatiefnemer van de tuin. Het boek is te bestellen via een mailbericht op de site. Tot 15-07 is de prijs € 16, daarna € 18. De opbrengst wordt besteed aan de ontwikkeling van een nieuwe toekomst voor de Naturentuin.

Anneke Scholte - Naturentuin Goirle