Meld je nu aan voor een gratis vlindercursus!

Meld je nu aan voor een gratis vlindercursus!
Photo by Vincent van Zalinge / Unsplash

Speciaal voor ZAP Riel-Goirle organiseert het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel een cursus “dagvlinders herkennen”. Op deze manier willen we stimuleren om tijdens een ZAP-wandelronde ook te letten op de biodiversiteit. Dagvlinders zijn een goede graadmeter voor de biodiversiteit, ze zijn mooi om te zien en bovendien ook relatief makkelijk te herkennen. En als je de waarnemingen via een waarnemings-app invoert, draag je bovendien bij aan waardevol verspreidingsonderzoek. Hiermee kan het Biodiversiteitsteam de gemeente of grondeigenaars adviseren om in hun beheer rekening te houden met vlinders. De Vlinderstichting kan met deze gegevens vaststellen hoe het met de vlinderstand gesteld is.

De cursus bestaat uit twee cursusavonden. Deze worden verzorgd door niemand minder dan Kars Veling, vlinderdeskundige van de landelijke Vlinderstichting. Eén avond zal worden gegeven in mei, de andere in juni. Daarnaast is een excursie op zaterdag waarbij we vlinders in hun natuurlijke leefgebied gaan zoeken. De cursus kan gratis worden aangeboden dankzij een bijdrage van de Stichting Annetje van Puijenbroek.

Cursusdata

Dinsdag 9 mei om 19.30 uur
Basisschool de Kleine Akkers – Burgemeester Philipsenstraat 2, Goirle

Zaterdag 27 mei (veldexcursie) om 14.30 uur
Kerklaantje (bruggetje Vossereijten)

Dinsdag 27 juni om 19.30 uur
Basisschool de Kleine Akkers

Inbegrepen zijn koffie/thee tijdens de cursusavonden en cursusmateriaal. Tevens is er de mogelijkheid om tegen zeer gereduceerd tarief de Zakgids Dagvlinders voor Nederland en Vlaanderen aan te schaffen.

Geen ZAP'er, wel interesse?
Deze cursus is exclusief voor vrijwilligers van ZAP Riel Goirle. Ben je geen ZAP'er maar wil je wel meer weten over vlinders? Dan biedt de KNNV afdeling Tilburg een mooi alternatief, namelijk de Kennismakingscursus Dagvlinders met een cursusavond op 30 mei en excursies op 3 en 10 juni.